Haiku Sushi tribe
Insait voitti Grand One -kilpailun parhaan digitaalisen sisältömarkkinoijan kategorian. ”Sisältömarkkinointi ei ole pikajuoksua, vaan loputon sarja maratoneja. Luonnollisesti rakennettu sitoutunut yhteisö saa aikaan mahtavia tuloksia. Sitoutuneella ja pitkäjänteisellä työllä on saatu aikaan visuaalisesti tyrmäävää ja kiehtovan reaktiivista sisältöä, jonka ympärille on kehittynyt aidosti innostunut heimo.” - Grand One tuomaristo
-
Ravintolan koko brändi ja kokemus suunniteltiin nykyaikaisen yleisön tarpeisiin. Haiku Sushi suunniteltiin pelkän ravintolan sijaan lähtökohtaisesti lifestyle-brändiksi.
Sisältäen:
• nimeäminen
• ravintolakokemus
• visuaalinen identiteetti
-
Haiku Sushi suunniteltiin pelkän ravintolan sijaan lähtökohtaisesti lifestyle-brändiksi, joka tarjoaa paitsi japanilaista ruokaa, myös kokemuksen, jonka pariin on helppo palata.
-
Haiku on yhdistelmä ruokaa, kulttuuria, ihmisiä ja taidetta. Tästä konseptista pidettiin kiinni, kun ravintolaa myöhemmin laajennettiin.
-
Markkinointistrategia perustui sosiaalisen median hyödyntämiseen. Haiku halusi koota aidosti kiinnostuneen ja sitoutuneen yhteisön.
Haaste
Viime vuosina katukuvaan on tullut paljon sushibuffetteja sekä japanilaisia ravintoloita, joten tiesimme erottumisen olevan tärkeää. Lähtökohtana oli luoda kokemus kulttuurin, ihmisten ja ruoan ympärille. Kokemuksen oli tarkoitus olla enemmän kuin vain ravintola, jotta brändin kanssa vuorovaikuttamista voitaisiin laajentaa tavallista pidemmälle.
Strategia ja luova konsepti
Sosiaalinen media auttoi Haikua liikkumaan, vaihtamaan suuntaa, kokeilemaan ja oppimaan nopeasti. Avarakatseinen brändin rakentaminen loi vahvan strategian, joka vastaa asiakkaiden tarpeisiin. Tavoitteena oli rakentaa orgaaninen yleisö kasvun hakkerointimenetelmin. Halusimme heimosta niin sitoutuneen, että vaikuttajat ottaisivat yhteyttä Haikuun, eikä toisin päin. Loimme brändin, joka yhdistää laajaa yleisöä kiinnostavia ajankohtaisia aiheita, iskostaa uskollisuutta ja houkuttelee palaavia asiakkaita. Haiku yhdistelee kulttuuria, taidetta, musiikkia, ruokaa ja trendejä. Tämän ansiosta brändi kehittyy yhdessä kulttuurin ja ympäristön mukana. Tavoite on alusta asti ollut koota sekä orgaaninen että sitoutunut yleisö. Kanavaksi tälle valittiin sosiaalinen media ja etenkin Instagram. Jatkuva vuorovaikutus yleisön kanssa (joka nimitti itseään ”Haikuheimoksi”) sai aikaan yli 20 000 seuraajan yhteisön.
Tulokset
Haiku Sushilla on tällä hetkellä neljä omavaraista ravintolaa Helsingissä ja Jyväskylässä. Ravintoketju heimoineen jatkaa laajentumista vuonna 2022. Haiku Sushin matka alkoi vuonna 2017, jolloin ensimmäinen ravintola avattiin Helsingin Lasipalatsissa. Lifestyle-brändin rakentaminen ravintolan myötä on käynyt läpi monia vaiheita vuosien varrella.
Hyväntekeväisyystapahtumat ja taidenäyttelyt ovat toimineet konsepteina, joiden ympärille on luotu laajempi japanilaiseen ruokaan perustuva kokemus. Heimon rakentaminen pohjautui ennen kaikkea jatkuvalle vuorovaikutukselle. Viikoittaiset kilpailut ja muut osallistavat aktivoinnit auttoivat rakentamaan sitoutuneen suhteen brändin ja sen yleisön välille.
Yli 2,6 miljoonaa orgaanista vaikutusta Instagramissa
2,48 % sitoutumisaste
Heimon koko kasvoi yli 20 tuhanteen faniin
Grand One -kilpailun parhaan digitaalisen sisältömarkkinoijan palkinto